Eucalyptus Groen | visuele identiteit

Huisstijl ontwerp voor een interieur ontwerper

De context

Een interieur ontwerper die zich onderscheid door het gebruik van diverse soorten planten in de inrichtingen die hij verzorgt. Om deze onderscheidende manier van werken naar voren te laten komen, is ervoor gekozen om ‘groen’ als basis te nemen voor de visuele identiteit. De bedrijfsnaam ‘Eucalyptus Groen’ is ontstaan voor de plant, maar ook de specifieke kleur ‘eucalyptus groen’.

Van schets naar beeldmerk

Mijn ontwerpproces start altijd met het maken van schetsen. Veel schetsen. Dit geeft mij de creatieve ruimte om mogelijkheden in kaart te brengen en uiteindelijk tot een volwaardig ontwerp te komen. Zo ook voor Eucalyptus Groen. Het beeldmerk is een soort stempel. De stempel die Eucalyptus Groen achterlaat in de opgeleverde inrichtingen. In het beeldmerk is een hand en structuur van planten te zien. Samen vormt dit een krachtig beeldmerk.

Daan Boot grafisch ontwerp Deventer
Grafisch ontwerper Deventer
Huisstijl maken Deventer
Website maken Deventer

Herkenbaarheid in beeldtaal

In de gekozen kleuren, foto’s en stijlelementen staat ‘groen’ centraal. Groen in de meest letterlijke zin van het woord, maar ook ‘groen’ in de fotografie. De kracht van Eucalyptus Groen ligt immers in het toepassen van ‘groen’ in de inrichtingen die worden opgeleverd. Door ‘groen’ overal in terug te laten komen ontstaat consistentie en consistentie draagt bij aan herkenbaarheid van het merk.

Logo laten maken Deventer
Visuele identiteit laten maken Deventer

Meer weten over dit project of samen nadenken over jouw ideeën?
Neem gerust vrijblijvend contact op met mij.

Wanneer gaan we sparren over jouw ambities?

Waarschijnlijk heb je ideeën of vragen die je graag eens wil bespreken. Je kunt altijd (vrijblijvend) contact met mij opnemen om eens kennis te maken, te praten of om te brainstormen. Via de knop hieronder kom je direct met mij in contact. Makkelijk toch?
Direct bellen