eXplore | Wordpress website

Een website ontwerp
voor eXplore Meppel

Wordpress website Deventer

De klantvraag

eXplore Groep is een dagbesteding voor mensen tussen de 15 en 65 jaar oud. eXplore werkt vanuit twee locaties in Meppel. Vanuit daar werken ze iedere dag weer aan verschillende uitdagende klussen. In Meppel staan de deelnemers van eXplore bekent als mensen die graag hun handen uit de mouwen steken en niet terugdeinzen voor een uitdagende klus. eXplore bestaat al meer dan 15 jaar en was toe aan een nieuwe website. De uitdaging hierbij was om de mindset en (stoere) manier van werken van eXplore terug te laten komen in de nieuwe website. Dit heb ik gedaan door een prominente kleur (oranje) duidelijk terug te laten komen in de website. De werk/veiligheidskleding van eXplore is veelal oranje en deze kleur past bij de werkzaamheden van eXplore. Onder deze tekst is het gebruikte kleurenpallet te zien.

eXplore Meppel

Consistentie in kleur en typografie

De kleuren die zijn toegepast hebben een stoere en daadkrachtige uitstraling. Deze uitstraling is doorvertaald naar de gebruikte typografie. Het lettertype van de koptekst is daadkrachtig en duidelijk. Dit past bij de aanpak van eXplore: op een duidelijke manier communiceren met zowel deelnemers als opdrachtgevers. Geen poeha en poes pas. Het lettertype van de platte teksten is  vriendelijk en duidelijk leesbaar. Hierdoor kunnen verschillende doelgroepen de teksten op de website gemakkelijk lezen en begrijpen.

Webdesigner Deventer

Doorvoering van de stijl in het webdesign

De kleuren, lettertypes en bijbehorende design principles zijn doorgevoerd in het webdesign. Hierin is de focus gelegd op het laten zien van de eXplore deelnemers. Uiteindelijk staan zij centraal in de dienstverlening van eXplore. Onder deze tekst is (een onderdeel van) het webdesign te zien.

eXplore_Meppel_grafisch_ontwerper_huisstijl_DaanBoot

Gebruiksvriendelijkheid

Via de website moet een potentiële deelnemer zich makkelijk kunnen aanmelden voor een meeloopdag bij eXplore. Om het aanmeld proces gemakkelijk te laten verlopen, is ervoor gekozen om met visuele aanduidingen te werken in de invulformulieren. Iconen en kleuren veranderen zodra de gebruiker met de muis over een bepaald element heen gaat. Hierdoor communiceert de website op een gebruiksvriendelijke manier met de gebruiker. Onder deze tekst is een preview van een invulformulier te zien.

Website ontwerpen Deventer

“Grafisch ontwerper Daan Boot heeft na grondig overleg en na het verzamelen van gegevens voor ons een splinternieuwe website gemaakt. Korte lijnen, snelle reactie en vlotte aanpassingen hebben er voor gezorgd dat er een prachtige website online is gegaan.”

– Anno Loef, eigenaar eXplore

eXplore Daan Boot wordpress website ontwerp Meppel

Meer weten over dit project of samen nadenken over jouw ideeën?
Neem gerust vrijblijvend contact op met mij.

Vrijblijvend telefonisch sparren over jouw idee of vraag?

Waarschijnlijk heb je ideeën of vragen die je graag eens wil bespreken. Ik biedt een gratis telefoongesprek, waarin we kunnen praten over jouw vragen of ideeën. Mail mij je telefoonnummer, dan bel ik jou. Makkelijk toch?
Direct bellen