Geomag Supercolor | website ontwerp

Een landingspagina bestaande uit modulaire blokken

De uitdaging

Voor Geomag Supercolor heb ik het ontwerp voor een landingspagina mogen maken. Geomag heeft als doel ‘spel van het jaar 2021′ te worden. Om het spel online zo goed mogelijk te kunnen promoten, is ervoor gekozen een actiematige landingspagina te ontwikkelen. Deze landingspagina is opgebouwd vanuit het AIDA model, een model waarmee overtuigingskracht wordt versterkt. Daarnaast is deze landingspagina opgebouwd vanuit modulaire blokken. Op deze manier kan de klant in de toekomst nieuwe (en andere) landingspagina’s zelf samenstellen d.m.v. de modulaire blokken.

Structuur en wireframes

Om het uiteindelijke ontwerp zo goed mogelijk neer te kunnen zetten, zijn we begonnen met het ontwikkelen van wireframes. In een wireframe wordt de content voor de website bepaald en de plaatsing daarvan. Op deze manier bouwen we een goede basis, voordat er gestart wordt met het uiteindelijke ontwerp. De klant speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen van wireframes, omdat in deze fase van website ontwikkeling nog veel keuzes gemaakt kunnen worden.

Van wireframe naar ontwerp

Waarna de wireframes zijn ontwikkeld, is gestart met het ontwerp voor de landingspagina. De landingspagina vormt i.c.m. de modulaire blokken één geheel. Dit geheel leidt de gebruiker op een gebruiksvriendelijke manier door de content. Onderaan wordt de pagina afgesloten met een call to action. Op deze manier wordt de pagina op een actiematige manier afgesloten en wordt de gebruiker gemotiveerd om een actie te verrichten.

Het voordeel van modulaire blokken

Het voordeel van modulaire blokken is dat jij als klant zelf jouw website kan opbouwen en indelen (ook in de toekomst). De website voor Geomag Supercolor is voor nu relevant en belangrijk. Maar over een aantal maanden zal er wellicht een andere landingspagina moeten komen. Doordat we gebruik hebben gemaakt van modulaire blokken kan de klant zelf een nieuwe landingspagina opbouwen. Dit zorgt ervoor dat de lijnen tussen mij als designer en de klant kort blijven en hij of zij zelf eigenaarschap heeft over de website.

Meer weten over dit project of samen nadenken over jouw ideeën?
Neem gerust vrijblijvend contact op met mij.

Vrijblijvend telefonisch sparren over jouw idee of vraag?

Waarschijnlijk heb je ideeën of vragen die je graag eens wil bespreken. Ik biedt een gratis telefoongesprek, waarin we kunnen praten over jouw vragen of ideeën. Mail mij je telefoonnummer, dan bel ik jou. Makkelijk toch?
Direct bellen