Concept | Naamgeving

Een unieke bedrijfsnaam bedenken?

Een bedrijfsnaam (bedenken) is ontzettend belangrijk. Het is vaak het eerste wat mensen horen van jouw bedrijf. Een bedrijfsnaam moet lekker klinken, goed uit te spreken zijn en makkelijk te spellen. Dit draagt bij aan de vindbaarheid van jouw bedrijf. Benieuwd hoe ik jou hierbij kan helpen? Ik help je graag verder.

Het ontwikkelen van een bedrijfsnaam

Een bedrijfsnaam is niet iets wat je van de één op de andere verzint. Meestal dan. Soms heb je ineens een idee, waarbij je het gevoel krijgt van ‘ja, dit moet’m zijn’. Maar over het algemeen is het bedenken en kiezen van een bedrijfsnaam een langer proces. Een proces waar je soms best een tijd over nadenkt. Vaak heb je het antwoord wel in je, maar komt het er niet uit. Ik help jou daar bij. Ik kan voor jou een pasklare bedrijfsnaam verzinnen, maar als ontwerper heb ik liever dat het uit jezelf komt. Want dat ligt het dichts bij jouw eigen kern, visie en gevoel. Doormiddel van een visie gesprek van +- twee uur bevraag ik jou over van alles en nog wat. Zowel persoonlijke vragen als vragen over jouw onderneming en je toekomstplannen. Vanuit dit gesprek haal ik aanknopingspunten naar voren die ik jou teruggeef. Samen gaan we verder nadenken en brainstormen over jouw unieke bedrijfsnaam.

Bedrijfsnaam bedenken Deventer

Het belang van een (pakkende) bedrijfsnaam

Een bedrijfsnaam moet makkelijk uit te spellen en uit te spreken zijn. Dit zorgt ervoor dat jouw doelgroep je zo makkelijk mogelijk kan vinden. Daarnaast kun je kiezen voor een abstracte bedrijfsnaam of een naam die in letterlijke zin verteld wat je doet met jouw onderneming. Dit alles draagt bij aan de identiteit van jouw onderneming. Daarnaast kan een pay off een sterke toevoeging zijn aan jouw bedrijfsnaam. Met een pay off kun je in een aantal woorden nog concreter vertellen wat je doet met jouw onderneming. Dit zorgt ervoor dat jouw doelgroep in één opslag begrijpt wat je doet.

Jouw bedrijfsnaam kunnen we samen achterhalen, verzinnen of veranderen. Neem gerust vrijblijvend contact op met mij.

Bekijk projecten waarin ik deze expertise heb toegepast

Brandbook
Wordpress website

Wanneer gaan we brainstormen over jouw bedrijfsnaam?

Wil je een persoonlijke uitleg over hoe ik jou kan helpen bij het ontwikkelen van een bedrijfsnaam (en eventueel een huisstijl of website). Neem dan vrijblijvend contact met mij op.
Mail Daan