Concept | Positionering

Positionering, de plek voor jouw bedrijf in de markt

Bij ontwikkelen van een positionering voor jouw bedrijf, gaan we opzoek naar een manier hoe jij een unieke positie in de markt kan innemen. Een positie die we versterken door een sterke strategie, een krachtige visuele identiteit en communicatie uitingen die jouw doelgroep aanspreken.

Het bepalen van de positionering

Uiteraard ben je vast niet de enige ondernemer in de sector waarin jij je bevind met je bedrijf. Er zijn genoeg andere bedrijven die hetzelfde doen en bieden. Maar hoe onderscheid jij je nou van de rest? Een positionering(strategie) geeft daar antwoord op. De positionering draagt bij aan de onderscheidenheid en toekomstbestendigheid van jouw bedrijf. Met positionering strategie bepalen we welke positie jij neemt in jouw markt. De positionering is de fundering van jouw externe marketing en communicatie. Als eerst brengen we samen de volgende elementen in kaart: jouw huidige en gewenste doelgroep, je visie, toekomstambities, concurrentie en de toegevoegde waarde van jouw bedrijf. Vanuit daar bepalen we samen hoe we jouw bedrijf ten opzichte van die verschillende elementen onderscheidend kunnen positioneren in de markt.

Positionering ontwikkelen Deventer

Jouw positionering in één document

Een positionering(strategie) is niet saai en stoffig. Tenminste, niet in de vorm hoe ik als ontwerper het aanpak. Na verschillende gesprekken die we samen hebben gevoerd, zal ik de onderscheidende waarde en positionering van jouw bedrijf opleveren in een ‘reisgids’. Nu hoor ik je denken: een reisgids? Ja zeker, je leest het goed. In deze reisgids visualiseer ik de onderscheidende waarde van jouw bedrijf, de positionering en kun je beknopt terug lezen hoe we de positionering uitrollen. Deze reisgids is jouw gids naar de toekomstbestendigheid van jouw bedrijf. Veelal wordt er vanuit de positionering gesleuteld aan de visuele aspecten van een bedrijf. Denk hierbij aan de huisstijl, website en andere communicatie uitingen. Ook hierin kan ik een goed vervolg geven aan de positionering die we hebben vastgesteld. Op die manier blijf ik als ontwerper betrokken bij de ontwikkelingen van jouw bedrijf en kunnen we samen op een waardevolle manier naar de toekomst werken.

De unieke positie in de markt voor jouw bedrijf vaststellen?
Neem gerust vrijblijvend contact op met mij.

Bekijk projecten waarin ik deze expertise heb toegepast

Brandbook
Wordpress website

Vrijblijvend telefonisch sparren over jouw idee of vraag?

Waarschijnlijk heb je ideeën of vragen die je graag eens wil bespreken. Ik biedt een gratis telefoongesprek, waarin we kunnen praten over jouw vragen of ideeën. Mail mij je telefoonnummer, dan bel ik jou. Makkelijk toch?
Direct bellen