Concept | Tone of voice

De tone of voice bepalen voor jouw bedrijf

Je spreekt je doelgroep op een bepaalde manier aan. Hoe dan ook. De manier waarop is één (het communicatie middel), maar de manier 'hoe' je hen aanspreekt is twee. Spreek je op informele toon of juist formeel? Spreek je in ik- of wij-vorm? Hoe wil je dat jouw doelgroep jouw bedrijf ervaren? Allemaal vragen waar we rekening mee houden bij het bepalen van de tone of voice voor jouw bedrijf.

Wat is de ’tone of voice’?

De tone of voice is letterlijk de manier waarop je ‘spreekt’ met jouw doelgroep, zowel fysieke, online en via verschillende communicatie uitingen. De manier waarop je spreekt vanuit jouw bedrijf met je doelgroep is bepalend voor hoe zij jouw bedrijf ervaren. De tone of voice gaat niet alleen maar over het feit of je formeel of informeel spreekt met jouw doelgroep. De tone of voice speelt ook mee in hoe je omgaat met service richting jouw doelgroep, maar ook hoe je jouw bedrijf positioneert. Ben je een sociaal bedrijf of ben je vooral gericht op resultaat en het behalen van doelstellingen?

Hoe bepalen we samen jouw tone of voice?

Het bepalen van de tone of voice ligt dichtbij het bepalen van de positionering voor jouw bedrijf. De tone of voice komt namelijk ook voort uit jouw persoonlijke kernwaarden of die van jouw bedrijf. Het verschil is dat we de tone of voice concreter toepassen en uitrollen in de manier hoe je communiceert. Bijvoorbeeld in de teksten en de call to actions op jouw website. Samen bedenken we vanuit jouw doelgroep hoe zij het liefst aangesproken willen worden en wat zij belangrijk vinden. Daarna rollen we de tone of voice uit in jouw huidige of nieuwe communicatie uitingen.

Wil je meer informatie over het bepalen van een tone of voice?
Neem gerust vrijblijvend contact op met mij.

Bekijk projecten waarin ik deze expertise heb toegepast

Brandbook
Wordpress website

Vrijblijvend kennismaken is altijd mogelijk (en leuk), wanneer kun jij?

Waarschijnlijk heb je ideeën of vragen die je graag eens wil bespreken. Ik sta er altijd voor open om vrijblijvend kennis te maken, wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen.
Mail Daan