Over mij

Daan Boot,
service & brand designer

Als designer en als mens hecht ik waarde aan bepaalde waarden, een duidelijke visie en de juiste klik met mijn klanten. Deze basis zorgt voor fijne en waardevolle relaties en samenwerkingen. Wil je mij beter leren kennen? Je bent op de juiste plek, ik vertel je graag meer.

Wie ben ik?

Mijn naam is Daan Boot, zoals je waarschijnlijk al weet. Ik werk als service & brand designer vanuit de regio Deventer en Utrecht. Oorspronkelijk kom ik uit Meppel, maar voor mijn HBO studie Communicatie & Multimedia Design belande ik in Utrecht. Na het afronden van mijn studie ben ik in Deventer gaan wonen, maar ik kom nog regelmatig in Utrecht. Mijn passie voor design komt voort uit mijn drang om constant nieuwe ideeën en concepten te bedenken en dit strategisch en visueel aantrekkelijk te maken. Het samenwerken met enthousiaste mensen die passie hebben voor hetgeen wat zij doen geeft mij energie. Samen iets bedenken, ontwikkelen en ontwerpen dat hen verder helpt. Daar sta ik graag elke dag weer voor op.

Mijn visie als designer

De belangrijkste mindset die ik als designer heb is denken in mogelijkheden inplaats van het denken in onmogelijkheden. Mijn blik probeer ik zo breed mogelijk te houden, zodat ik vanuit verschillende brillen naar een vraag of uitdaging kan kijken. Het is namelijk zonde om meteen naar een einddoel toe te werken, wat misschien niet het meest optimale einddoel is. Daarnaast blijf ik op de hoogte van trends in de creatieve sector en sta ik er altijd voor open om met mensen samen te werken die een andere expertise hebben dan ik. Samen kom je verder dan alleen.

“Als designer kijk ik vanuit ‘helikopter view’ naar jouw visuele uitstraling,
dienstverlening en communicatie. Alleen dan kunnen we samen het verschil maken.”

– Daan Boot

Samenwerken met mij, hoe ziet dat eruit?

In een samenwerking hecht ik waarde aan een eerlijke en reflectieve manier van werken. Eerlijkheid is misschien wel het meest belangrijk. Als jij als klant iets anders wil zien of je hebt een mening over iets, dan moet je dat te allen tijde kunnen delen. Dit waarborg ik door meermaals tijdens samenwerkingen te vragen hoe je het vindt gaan, reflectiemomenten in te plannen en zo duidelijk mogelijk te communiceren wat ik doe en ga doen. Op deze manier maken de kans op miscommunicatie zo klein mogelijk. Daarnaast houd ik van duidelijke afspraken, zo weten we wat we aan elkaar hebben en kunnen we op elkaar bouwen.

Als designer werk ik op iteratieve wijze. Dat wil zeggen dat ik op basis van feedback het gemaakte ontwerp blijf doorontwikkelen. Dat kan ook betekenen dat we op een bepaald moment teruggaan naar de tekentafel en een nieuw ontwerp of experiment ontwikkelen. Dat is niet erg, want het is zonde om veel tijd en geld in iets te steken wat uiteindelijk niet het vooropgestelde doel behaald.

brand designer uit deventer

Kennismaken of samenwerken?

Kennismaken altijd, vrijblijvend natuurlijk. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en mijn / ons netwerk uit te breiden. Daarnaast sta ik open voor samenwerkingen met freelancers en (ontwerp/marketing)bureaus. Doordat ik als freelancer werk zit ik niet vast aan één werkplek. Voor mij is het dus geen probleem om één (of meerdere) dagen bij jou op kantoor te werken.

Klanten over hun ervaringen tijdens de samenwerking

Na jaren lang martelen op de computer met onze eigen website was het hoog tijd voor vernieuwing. Designer Daan Boot heeft na grondig overleg en na het verzamelen van gegevens voor ons een splinternieuwe website gemaakt. Korte lijnen, snelle reactie en vlotte aanpassingen hebben er voor gezorgd dat er een prachtige website online is gegaan.

Anno Loef

Ambitieus, doortastend en meedenkend. Dit zijn enkele woorden die Daan het beste omschrijven als ontwerper. De zorgvuldigheid en heldere aanpak van Daan maken het fijn om met hem samen te werken. Bij het ontwerpen van mijn eigen huisstijl heb ik aan hem, als buitenstaander, gevraagd om een concept te ontwerpen wat ik zelf kon door ontwikkelen. Hierbij heeft hij niet alleen een huisstijl ontworpen, maar ook de fotografie verzorgd.

Robin van Beek

Vanuit een eigen, vernieuwende invalshoek verwoordde hij mijn bedrijfsvisie en voorzag deze van een uniek logo. Daan werkt zorgvuldig en is gericht op het leveren van kwaliteit in alle opzichten, het product en het proces. Ik ben heel tevreden over mijn website en het logo. Een aanrader!

Ellis van Dam

Bekijk projecten waarin ik mijn expertise in heb toegepast

Huisstijl ontwerp, Wordpress website
Wordpress website

Vrijblijvend telefonisch sparren over jouw idee of vraag?

Waarschijnlijk heb je ideeën of vragen die je graag eens wil bespreken. Ik biedt een gratis telefoongesprek, waarin we kunnen praten over jouw vragen of ideeën. Mail mij je telefoonnummer, dan bel ik jou. Makkelijk toch?
Direct bellen